Hout Lak Exterieur

Uw houtwerk buiten heeft veel te verduren. Het moet weerbestendig zijn en vraagt om een kwaliteitsproduct dat bestand is tegen regen, sneeuw, hagel, vorst en hitte. 

Sigma Hout Lak Exterieur is van hoge kwaliteit, zeer duurzaam, weerbestendig, dekkend en stofdroog na 1,5 uur. De exterieur lak is bechikbaar in hoogglans en zijdeglans en heeft een langdurig glansbehoud. 

Pdf downloaden

Reinigen. Om de nieuwe verflaag goed te laten hechten, is het belangrijk de ondergrond eerst te reinigen. Een bestaande ondergrond is vrijwel altijd vuil of vettig. 

Schuren. Gebruik schuurpapier met korrelgrootte 120 om beschadigde verflagen te verwijderen. Korrelgrootte 180 gebruikt u voor het aanbrengen van een primerlaag. Korrelgrootte 240 is ideaal om de ondergrond licht op te schuren voor het aanbrengen van de eindlaag. 

Afplakken. Maak de ondergrond stofvrij en begin met afplakken. 

Elke vakman weet het: gebruik het juiste gereedschap om het beste resultaat te behalen. Kwasten en rollers bestaan in verschillende formaten. Gebruik voor Sigma Hout Lak Exterieur een kwast of roller geschikt voor terpentine verf. Een brede ronde kwast gebruikt u voor de deuren en een smalle ronde kwast voor kozijnen. Een penseel is het meest geschikt voor detailwerk.

Een vakkundig eindresultaat bereikt u met Sigma Primer en Sigma Hout Lak Exterieur. Sigma Primer biedt de perfecte basis voor: 
  • Het vullen van grove ondergronden en krasjes
  • Betere hechting
  • Goede schuurbaarheid
In 4 stappen naar een vakkundig eindresultaat

1. Na het voorbereiden van de ondergrond brengt u bij onbehandeld hout een primerlaag aan met een kwast en/of roller. Bij onbeschadigd gelakt hout is geen primer nodig. 
2. Na droging schuurt u de ondergrond licht op. Maak het oppervlak daarna stofvrij. 
3. Breng de eerste laklaag aan met de juiste kwast en/of roller. Schuur opnieuw licht op en maak het oppervlak stofvrij. 
4. Breng vervolgens de tweede laklaag aan. 
De juiste kleur kiezen is altijd uitdagend, maar heel bepalend voor de uitstraling van uw huis. Houdt bij de kleurkeuze rekening met de kleur van de gevel, de omgeving, de tuin, maar ook met de duurzaamheid. Als u buitenschilderwerk gaat oppakken, zijn lichtere kleuren uw beste optie. Lichte tinten weerkaatsen het zonlicht beter en gaan dus langer mee dan donkere tinten, die het zonlicht juist veel meer absorberen. Bij lichte tinten heeft u minder last van krimpen en uitzetten.