Hout Lak Interieur

Is uw houtwerk binnen toe aan een frisse verflaag en wilt u jarenlang kunnen genieten van het eindresultaat? Wij helpen u graag om te bereiken wat u voor ogen heeft. Met passie voor kwaliteit, de beste interieur lakken en een voortdurend streven naar een vakkundig eindresultaat.

Sigma Hout Lak Interieur is van hoge kwaliteit, zeer kras- en slijtvast, kleurvast, geurarm, vergeelt niet en is binnen een uur stofdroog. Deze lak op waterbasis is bovendien minder belastend voor het milieu en heel duurzaam.


Pdf downloaden

Reinigen 
Om de nieuwe verflaag goed te laten hechten, is het belangrijk de ondergrond eerst te reinigen. Een bestaande ondergrond is vrijwel altijd vuil of vetting. 


Schuren
Gebruik schuurpapier met korrelgrootte 120 om beschadigde verflagen te verwijderen. Korrelgrootte 180 gebruikt u voor het aanbrengen van een primerlaag. Korrelgrootte 240 is ideaal om de ondergrond licht op te schuren voor het aanbrengen van de eindlaag. 
 

Afplakken
Maak de ondergrond stofvrij en begin met afplakken.

Elke vakman weet het: gebruik het juiste gereedschap om het beste resultaat te behalen.  Voor Sigma Hout Lak Interieur is het juiste gereedschap:

 • Kwast of roller geschikt voor watergedragen verf 
 • Brede ronde kwast voor deuren
 • Smalle ronde kwast voor kozijnen
 • Penseel voor detailwerk
Een vakkundig eindresultaat bereikt u met Sigma Primer en Sigma Hout Lak Interieur. Sigma Primer biedt de perecte basis voor: 
 • Het vullen van grove ondergronden en krasjes
 • Betere hechting
 • Goede schuurbaarheid 
In 4 stappen naar een vakkundig eindresultaat
 1. Na het voorbereiden van de ondergrond brengt u bij onbehandeld hout een primerlaag aan met een kwast en/of roller. Bij onbeschadigd gelakt hout is geen primer nodig.
 2. Na droging schuurt u de ondergrond licht op. Maak het oppervlak daarna stofvrij. 
 3. Breng de eerste laklaag aan met de nieuwe kwast en/of roller. Schuur opnieuw licht op en maak het oppervlak stofvrij. 
 4. Breng vervolgens de tweede laklaag aan.
De kleur van uw houtwerk heeft veel invloed op de sfeer van uw kamer. Lichte kleuren zullen de ruimte groter doen lijken, donkere kleuren zorgen voor een knus en kleiner ogende ruimte. 

​Wilt u aandacht op het houtwerk richten kies dan voor een contrast met de kleur van uw muur. Als u liever voor een geheel gaat, kies dan kleuren die dicht bij elkaar liggen. Wilt u een lichte, witte kamer maar niet klinisch wit? Kies dan voor een wit-tint die een beetje geel of rood bevat. Zo behoudt u een warme sfeer. 

Naast 8 kant-en-klaar kleuren is Sigma Hout Lak Interieur beschikbaar in verschillende glansgraden; hoogglans en zijdeglans. Op zoek naar een andere kleur? Sigma Hout Lak Interieur is in alle kleuren mengbaar bij de mengbalie in hoogglans, zijdeglans en mat!